شهرستان رامسر که به عروس مازندران شهرت یافته، در منتهیاليه غربی مازندران در دامنه جنگلي و زيبای البرز و سواحل رویایی دريای خزر از جاذبههای متعدد و زيبايی برخوردار است.
روستای جواهرده
جواهرده منطقهای تاريخی با جنگلهای سرسبز است كه نيمی از سال پوشيده از برف و در فصل تابستان از هوای بسيار مطبوع برخوردار است. اين منطقه رویایی، شاهكار طبيعت و نگين فيروزه فام کوههای البرز است كه از ۳ جهت در محاصره كوه قرار دارد.
در مورد نام این روستا عقاید مختلفی وجود دارد، در گذشته آن را «جورده» به معنی ده بالا در مقابل «جیرده» یعنی ده پایین مینامیدند. اینگونه نامگذاری در اشکورات و گیلان و مازندران متداول است. این روستا مرتفعترین روستای کوهستان در پایین چکاد سماموس است. عدهای دیگر ده را به دلیل به دست آمدن آثار قیمتی، طلا و جواهرات «جواهرده» مینامند. در عین حال به اعتقاد مردمان قدیم، در روزگاران گذشته زنی به نام جواهر حاکم این منطقه بوده و جواهرده از نام او برگرفتهشده است.
امکانات رفاهی: رستوران، کبابی، سرویس بهداشتی
جاذبههای گردشگری: جویبارهای بالادست روستا با آبشارهای زیبا، مسجد آدینه و گورهای گبری، گهواره سنگی، سلاژ پشته، شیر سنگی، پارک جنگلی صفارود، دریاچه قو و آبشار دورود
كاخ سلطنتی رامسر
كاخ سلطنتی رامسر یا كاخ مرمر با مساحتی حدود ۶۰۰ متر با شیوه معماری اروپایی، در میان باغی به مساحت ۶۰ هزار متر بنا شده است. در محوطه بیرونی كاخ تا دریا باغ بزرگی از گونههای گیاهی متفاوت و نایاب خارجی و گلهای زینتی احداث شده است که به یكی از بهترین نقاط دیدنی و جهانگردی نادر و مشهور برای توریستها تبدیل شده است.
همچنین در كنار این كاخ چشمه آب گرم رامسر وجود دارد كه مركب از ۶ چشمه بزرگ و كوچک است و برای رفاه حال مسافران با لولهکشی و ساخت حمام مورد استفاده قرار میگیرد.
اين كاخ هماکنون با عنوان تماشاگه خزر بهصورت موزه برای عموم قابل بازديد است.
آثار دیدنی کاخموزه: مبلمان، شمعدانها و بوفههای عتیقه، مجسمههای برنزی و مرمرین نفیس و تابلوهایی از هنرمندان مشهور جهان
جاذبههای پیرامونی: چشمه آب گرم رامسر، تلهکابین رامسر، هتل قدیم رامسر و مجموعه توسکا سرا
بهشهر
بهشهر شرقیترين شهرستان استان مازندران است كه سابقه سكونت در آن به دوره ميانه سنگی میرسد. اين شهر به دليل قرار گرفتن در جاده ترانزيتی خراسان و رفتوآمد زائران حرم امام رضا (ع) دارای موقعيت ممتازی است.
تالاب عباسآباد
تالاب عباسآباد یکی از بخشهای مجموعه فرهنگی تفریحی عباسآباد است که وسعت آن حدود ۱۰ هکتار و عمق آن نزدیک به ۱۰ متر است. این تالاب در ارتفاع ۴۰۰ متری از سطح دریا در جنوب شرقی بهشهر میان جنگل قرار دارد و بهدلیل ساختوسازهایی كه شاهعباس در اطراف آن انجام داد، به نام عباسآباد معروف شده است.
بنای میان آب که با مصالح آجر و ساروج در میانه آب واقع شده، در اصل پایهای برای کاخی بوده که اکنون اثری از آن موجود نیست. دریاچه عباسآباد بهدلیل دسترسی مناسب سواره، محوطه اتراق، آثار باستانی و آبوهوای مناسب قابلیتهای توریستی فراوان دارد و در فصلهای مختلف سال تورهای بسیاری برای بازدید و استفاده از طبیعت زیبا، از این منطقه دیدن میکنند.
نوع جاذبه: تاریخی-تفریحی
قدمت (دوره تاریخی): دوره شاهعباس
زمان پیشنهادی برای سفر: تمام فصول
ثبت در فهرست آثار ملی: به شماره ۷۴۵ مورخ ۱۳۴۶/۱/۲۳
موقعیت: ۹ کیلومتری جنوب شرقی بهشهر
مسیر دسترسی: جاده اصلی بهشهر-گرگان و بعد از عبور از روستای علی تپه
امکانات رفاهی: مهمانپذیر، اقامتگاه، رستوران، مرکز خرید، نمازخانه، سرویس بهداشتی
جاذبههای پیرامونی: پارک جنگلی عباسآباد، شبهجزیره میانکاله و غار علی تپه
كاخ صفیآباد
كاخ صفیآباد در میان باغی زیبا بهصورت بنایی مربع شكل با ابعاد ۲۵*۲۵ متر در دو طبقه ساختهشده است. شاهعباس اول، از روی علاقهای که به فرزند دلبند خویش، شاه صفی داشت، این بنا را کاخ صفیآباد نامگذاری کرد. این كاخ در زمان شاه صفی نوه شاهعباس توسعه پیداکرد و عمارت باشکوه صفیآباد مرهون توجه خاص شاهعباس بود.
ورودی كاخ در سمت شمالی قرار داشته كه با عبور از پنج پله امكان دسترسی به داخل طبقه اول كاخ وجود دارد. طبقه اول دارای اتاقهای متعدد بوده كه از طریق راهرو و هشتی امكان دسترسی به داخل آن وجود دارد. طبقه دوم نیز دارای راهرو و اتاقهای زیبا است. بنا بر روایت مورخان، دیوارهای درونی كاخ دارای نقاشیهای گوناگون بوده كه متأسفانه امروزه اثری از آن بر جای نمانده است.
گفته میشود از کاخ صفیآباد تا باغ شاه بهشهر که به عمارت چهلستون مشهور است، یکراه زیرزمینی احداثشده بود که در مواقع ضروری برای عبور و مرور یا سایر جریانهای دیگر مورداستفاده قرار میگرفت. فاصله کاخ تا دریا در حدود ۱۶ کیلومتر است و در ایام سلطنت صفویه، بهویژه شاهعباس کبیر، این راه زیرزمینی جهت امور سوقالجیشی و جلوگیری از تهاجمات ازبکان و سایر ملل وحشی که در حولوحوش دریای خزر زندگی میکردند، استفاده میشد.
در موازات کاخ صفیآباد چشمه آبی موجود است که به چشمه «پلنگ خیل» شهرت دارد. این آب در ایام فرمانروایی صفویه بهشکل روباز و با تن پوشههای سفالی در تمام طبقات ساختمان، از دیواره و غیره جریان داشت تا تهویه هوا برای ایام تابستان یا احتیاجات دیگر برقرار باشد.
نوع جاذبه: تاریخی
قدمت (دوره تاریخی): سال ۱۰۱۰ قمری (شاهعباس کبیر)
زمان پیشنهادی برای سفر: بهعلت اينكه در منطقهی نظامی شهر قرار دارد بازدید از آن متأسفانه ممنوع است.
ثبت در فهرست آثار ملی: به شماره ۵۸ مورخ ۱۳۱۰/۱۰/۱۵
موقعیت: جنوب غرب شهر بهشهر و در بالاي ارتفاعات منتهی به دشت
جاذبههای پیرامونی: عمارت باغ شاه، بنای چشمه عمارت و پارک ملت
از سایر جاذبههای گردشگری این شهرستان میتوان به شبهجزیره ميانكاله، غار هوتو، زاغمرز، سنگ نو، گلوگاه، توسكا چشمه، باغ و عمارت چهلستون، چشمه عمارت، عمارت افغان نژاد و خانه قديمی احمدعلی خان اشاره کرد.